A tavasz lassan nyárba fordul és egyre több a friss zöldség a kertben, a piacon és a boltokban. Elhoztunk nektek ismét 3 izgalmas receptet, amiben a szezonális zöldségek mellett a FANAN hummuszkrémjeit is fel tudjátok használni egészséges és ízletes éltelek elkészítéséhez.
-
Brokkolis pizza csiga hummusszal
A brokkoli méltán foglal el előkelő helyet az egészséges ételek között, hiszen a hummuszhoz hasonlóan a superfood-ok nem hivatalos kategóriájába esik. C-, K-, A-, és B-vitaminok mellett vasat, kalciumot és káliumot is tartalmaz.
Hozzávalók:
200 g brokkoli
1 fej lilahagyma
pizzatészta
Elkészítés:
A rózsáira szedett brokkolit enyhén sós, lobogó vízben 2-3 percig főzzük. A pizzatésztára felkenjük egyenletesen a FANAN hummuszt és rápakoljuk a brokkolit és a hagymakarikákat. A tésztát feltekerjük és szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
-
Lazacos-tojásos wrap
Vegetáriánus étrendbe is kiválóan beilleszthető étel, amit friss oregánóval és új fokhagymával dobjuk fel, hogy igazán tavaszi legyen.
Hozzávalók:
2 db teljes kiőrlésű wrap
25 dkg füstölt lazac
2 db tojás
fél citrom leve
3 gerezd fokhagyma
friss oregánó vagy salátalevél
kókuszolaj
só, bors
Elkészítés:
A csíkokra vágott lazacot kókuszolajon megsütjük, a wrapokat pedig előmelegítjük. A wrapokat megkenjük a FANAN hummusszal és ráhelyezzük a lazacot és a friss oregánót vagy salátalevelet. A sütésből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd a felvert tojásokat rántotta állagúra sütjük rajta. A sült tojást is a wrapokra helyezzük, feltekerjük és fogyaszthatjuk is!
-
Zöldséges-hummuszos tészta
Egy igazán jól variálható étel, amit most egy húsos verzióban hoztunk el, de természetesen kihagyható vagy helyettesíthető. A spárgát pótolhatjuk például cukkínivel is akár, a növényi tej helyett valódi tejet is használhatunk, ha nem vagyunk rá érzékenyek.
Hozzávalók:
250 g fussili tészta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd új fokhagyma
200 g zöld spárga
3-4 marék bébispenót
Natúr FANAN hummusz
fél liter növényi tej
fél citrom leve
300 g csirkemell
Elkészítés:
Az előkészítés során a csirkemellet apró kockákra vágjuk, a spenótot megmossuk, a spárga alsó részét letörjük, megmossuk és 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A tésztát sós vízben 10 perc alatt megfőzzük, amíg fő, elkészítjük a szószt. A csirkét lepirítjuk, majd félrerakjuk és a visszamaradt zsiradékon a felkockázott hagymát, zúzott fokhagymát, spárgát és spenótot megpároljuk. Ha a spenót összeesett, visszadobjuk bele a csirkemellet, majd kb. 100 g FANAN hummuszt adunk hozzá, felöntjük a tejjel és a citromlével. Jól elkeverjük és összesűrítjük. Ha kész, összeforgatjuk a tésztával és tálaljuk.