FANAN Hummus

A finom ízek hagyománya

Szezonális FANAN finomságok – Receptötletek szezonális zöldségekkel és FANAN hummusszal

2025. május 30. 15:13 - Fanan hummus

fanan_blogcikk_szezonalis_receptek.jpg

A tavasz lassan nyárba fordul és egyre több a friss zöldség a kertben, a piacon és a boltokban. Elhoztunk nektek ismét 3 izgalmas receptet, amiben a szezonális zöldségek mellett a FANAN hummuszkrémjeit is fel tudjátok használni egészséges és ízletes éltelek elkészítéséhez.

 

  1. Brokkolis pizza csiga hummusszal

A brokkoli méltán foglal el előkelő helyet az egészséges ételek között, hiszen a hummuszhoz hasonlóan a superfood-ok nem hivatalos kategóriájába esik. C-, K-, A-, és B-vitaminok mellett vasat, kalciumot és káliumot is tartalmaz.

Hozzávalók:

200 g brokkoli

1 fej lilahagyma

pizzatészta

Chilis FANAN hummusz

Elkészítés:

A rózsáira szedett brokkolit enyhén sós, lobogó vízben 2-3 percig főzzük. A pizzatésztára felkenjük egyenletesen a FANAN hummuszt és rápakoljuk a brokkolit és a hagymakarikákat. A tésztát feltekerjük és szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

  1. Lazacos-tojásos wrap

Vegetáriánus étrendbe is kiválóan beilleszthető étel, amit friss oregánóval és új fokhagymával dobjuk fel, hogy igazán tavaszi legyen.

Hozzávalók:

2 db teljes kiőrlésű wrap

25 dkg füstölt lazac

2 db tojás

Natúr FANAN hummusz

fél citrom leve

3 gerezd fokhagyma

friss oregánó vagy salátalevél

kókuszolaj

só, bors

Elkészítés:

A csíkokra vágott lazacot kókuszolajon megsütjük, a wrapokat pedig előmelegítjük. A wrapokat megkenjük a FANAN hummusszal és ráhelyezzük a lazacot és a friss oregánót vagy salátalevelet. A sütésből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd a felvert tojásokat rántotta állagúra sütjük rajta. A sült tojást is a wrapokra helyezzük, feltekerjük és fogyaszthatjuk is!

  1. Zöldséges-hummuszos tészta

Egy igazán jól variálható étel, amit most egy húsos verzióban hoztunk el, de természetesen kihagyható vagy helyettesíthető. A spárgát pótolhatjuk például cukkínivel is akár, a növényi tej helyett valódi tejet is használhatunk, ha nem vagyunk rá érzékenyek.

Hozzávalók:

250 g fussili tészta

1 fej vöröshagyma

2 gerezd új fokhagyma

200 g zöld spárga

3-4 marék bébispenót

Natúr FANAN hummusz

fél liter növényi tej

fél citrom leve

300 g csirkemell

Elkészítés:

Az előkészítés során a csirkemellet apró kockákra vágjuk, a spenótot megmossuk, a spárga alsó részét letörjük, megmossuk és 1-2 cm-es darabokra vágjuk. A tésztát sós vízben 10 perc alatt megfőzzük, amíg fő, elkészítjük a szószt. A csirkét lepirítjuk, majd félrerakjuk és a visszamaradt zsiradékon a felkockázott hagymát, zúzott fokhagymát, spárgát és spenótot megpároljuk. Ha a spenót összeesett, visszadobjuk bele a csirkemellet, majd kb. 100 g FANAN hummuszt adunk hozzá, felöntjük a tejjel és a citromlével. Jól elkeverjük és összesűrítjük. Ha kész, összeforgatjuk a tésztával és tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fananhummus.blog.hu/api/trackback/id/tr7218871174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása