Környezetbarát hummusz
Minden olyan változás az életünkben, ami a szokásaink elhagyásával jár, rengeteg odafigyelést igényel tőlünk. Ha valaki egészség- vagy környezettudatos megfontolásból úgy dönt, hogy újfajta étrendet kezd követni, a kezdeti elhatározás mellett az önuralom fenntartása és a folyamatos odafigyelés is elengedhetetlen. Nemcsak az étel minőségi összetételére kell ügyelni, hanem az élelmiszer elkészítésének és fogyasztásának környezeti hatásaira is.
Éppen ezért lehet kiváló szövetségesünk a fenti célok elérésében minden olyan alapanyag és finomság, amely természetes módon, kiválóan illeszkedik a minden téren fenntartható táplálkozásba. Ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében például érdemes minél több olyan ételt fogyasztani, melynek előállítása kevesebb vízfelhasználással jár. Márpedig ilyen a hüvelyesek családjába tartozó csicseriborsó és az abból készülő hummusz is, ami egyben kiváló növényi fehérjeforrás, azaz a húsfogyasztáshoz kapcsolódó környezeti aggályokat szem előtt tartók étrendjének is értékes eleme lehet.
Hummusz vagy koplalás?
A fentiek tükrében a FANAN különböző ízekben és kiszerelésekben kapható hummusza az egyik legjobb választás az egészség- és környezettudatos étrend betartásához. Friss alapanyagokból készült hummusztermékeink ráadásul a vegán, a glutén-, a laktóz- vagy éppen a cukormentes táplálkozási módba is remekül illeszkednek, sőt sokszínű alapanyagként használhatóak más ételek elkészítéséhez is.
Végül pedig szeretnénk eloszlatni egy közhiedelmet is, mely szerint az egészséges életmódra vagy valamilyen speciális diétára való áttérés egyenlő a táplálékmegvonással. Az egyre terjedő intuitív táplálkozás például pontosan ezt szeretné kiküszöbölni, lényege ugyanis az összhang megtartása az elme, a test és az étel között, vagyis hogy a testünk jelzéseire hallgatva étkezzünk. Ezért is fontos, hogy a gazdag tápanyagforrásként jegyzett csicseriborsóból készülő FANAN hummuszok nemcsak ízletes finomságok tárházát kínálják, hanem azoknak is segítő kezet nyújtanak, akik úgy szeretnének több szempontból is megfelelőbben étkezni, hogy közben nem kell éhezniük és minőségi élelmiszereket fogyaszthatnak.