Nyakunkon a tavasz és a friss zöldségek, gyümölcsök időszaka. Nincs is jobb, mint egy földből kihúzott friss répával tunkolt FANAN Hummus, de csüggedni nem kell, mert márciusra hoztunk nektek két ízletes hummuszos receptet, ami segíthet „átvészelni” zöldségszezonig.
Keleties sült cékla és paszternák
Ez a rendkívül gyors és egyszerű étel pillanatok alatt igazi közel-keleti ízeket és illatokat csempész a konyhánkba. A krémes és ínycsiklandozó za’ataros hummusz pedig nemcsak kiegészíti, de elengedhetetlen részét képezi a receptnek.
Hozzávalók:
- 2 db közepes paszternák
- 2 db közepes cékla
- 2 kisebb gerezd fokhagyma
- kókuszzsír
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor koriander
- 1 szál szárzeller
- 1 db citrom
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl víz
- 1 doboz FANAN za’atar hummusz
- pita
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és egyforma nagyságúra vágjuk, a citromot pedig elnegyedeljük. Tepsibe tesszük a kókuszzsírt és a felvágott zöldségeket, majd sóval, borssal, római köménnyel és korianderrel meghintjük. A citrom levét ráfacsarjuk és a negyedre vágott citromokat is elhelyezzük a tepsiben.
Felöntjük a fehérborral és a vízzel, lefedjük alufóliával és betesszük a sütőbe 180°C-on 35-40 percre. Az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát, hogy ne csak párolódjon, hanem meg is süljön.
Tálaláskor egy tál alját kikenjük a FANAN za’atar hummusszal, ráhalmozunk egy adagot a zöldségekből, megszórjuk az aprított petrezselyemmel és korianderrel, majd meleg pitával tálaljuk.
Gesztenyés kelbimbós egytálétel
A kelbimbó ugyan egy megosztó hozzávaló, ám ebben a receptben a gesztenye édeskés felhangjával, a fehérbor frissességével és a hummusz krémességével kombinálva igazán meggyőző végeredményt kapunk.
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 2 maréknyi kelbimbó
- 1 csomag főtt gesztenye
- fűszernövények (friss petrezselyem, kakukkfű)
- 1 tk őrölt kömény
- 1 nagy fej jégsaláta
- 1 db gránátalma
- 1 doboz citromos-köményes FANAN Falat hummusz
- só, bors
- kókuszzsír
Elkészítés:
A kelbimbót a külső leveleitől megszabadítjuk, a torzsa végét levágjuk, megmossuk, majd sós-köményes vízben blansírozzuk.
Az apróra vágott foghagymát olvasztott kókuszzsírra dobjuk és illatozásig fonnyasztjuk, majd a kakukkfüvet is megfuttatjuk rajta. Ezután jöhet rá a gesztenye és a kelbimbó, amit roppanósra pirítunk. A végén sózzuk, borsozzuk, rákanalazzuk a FANAN hummuszt, majd megszórjuk friss petrezselyemmel.
Tálaláskor a jégsalátát leveleire szedjük és a salátaágyra kanalazunk egy adagot a raguból.