Az elmúlt években egyre többen kezdenek követni valamilyen speciális étrendet életmódjuk javítása érdekében. Az emberek többsége igyekszik tájékozottabbá válni a táplálkozás terén, és tudatosan döntenek növényi alapú, gluténmentes, cukormentes vagy laktózmentes diéta mellett. Ugyanakkor nem mindenki saját elhatározásából választja ezt az utat, rákényszerülve arra, hogy kedvenc ételeinek búcsút intsen.
Ételérzékenységek és hummusz
A Clinical and Translational Allergy folyóiratában megjelent tanulmányból kiderül, hogy 10 ország adatait elemezve a 2012 és 2022 közötti, ételallergiákkal összefüggő online keresésekben a „laktóz intolerancia”, a „tejtermék intolerancia”, valamint a „cöliákia” keresőszavak fordultak elő a leggyakrabban. Írország mellett Magyarországon volt a legnagyobb érdeklődés az ételallergiával kapcsolatos diagnosztikai tesztek iránt.
A felmérés eredményei alapján elmondható, hogy országunkban az ételérzékenységben szenvedők száma több mint gondolnánk. Ezért is fontosak az olyan ételek, melyeket az egyes ételérzékenységekben érintettek is biztonsággal, ráadásul jó étvággyal tudnak elfogyasztani. Sokszor azonban ez nehézségekkel és fejtöréssel jár, hiszen a boltok polcain nem feltétlenül lehet könnyen megtalálni az ideális ételt.
Hummusz vegánoknak
Ezért is fontos, hogy a FANAN hummuszai a legtöbb speciális étrendet követő fogyasztó számára kedvezve megfelelő alapanyagokat tartalmaznak, sőt még a vegánok étrendjébe is illeszkednek, hiszen összetevőik között semmilyen állati eredetű hozzávaló nem található. Az ízekben, rostban és fehérjékben gazdag, csicseriborsóból készülő FANAN hummuszkrémek kiváló tápanyagforrások, amelyek számtalan más ízletes finomság hozzávalójaként is felhasználhatók.
Bármilyen diétára is kell ügyelned, nem szükséges tovább gondolkodnod azon, mivel csillapítsd az éhségedet. Kenheted, tunkolhatod, főzheted, vagy egyszerűen csak tálalhatod magában!