Sokan gondolkodnak úgy, hogy a friss zöldségek és gyümölcsök időszaka szeptemberben lezárul és április-májusig várni kell rá. Valóban igaz, hogy kevesebb szezonális zöldség és gyümölcs érhető el ilyenkor, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs és csak konzervekre és mirelit zöldségekre hagyatkozhatunk.
E heti cikkünkben összeszedtünk nektek pár hasznos tahina tanácsot és hummusz receptötletet, amivel egészségesen átvészelhetitek az idei tél utolsó pár hetét.
Édesburgonya tahinával
Fantasztikusan ízletes és tápláló főétel lehet, rostban és növényi fehérjében gazdag. A sóágyon, sütőben sült (kb. egy-másfél óra 200 C fokon) édesburgonyákat héjastól félbevágjuk és gazdagon meglocsoljuk citromlével kikevert, krémes FANAN tahinával.
Szezonális zöldségek FANAN hummusz mártogatóssal
A roppanós zöldségek tökéletesen párosíthatók a FANAN hummuszkrémekkel, így tápláló és egészséges reggelit is kiadhatnak. Februárban a paszternák és a karalábé egyforma szeletekre vagy kockákra vágva és a FANAN hummusz mellett tálalva remek napindító vagy filmnézős snack is lehet.
Gyors és egyszerű tahina saláta
Csak kockázz fel egy tálba retket, újhagymát és almát, adj hozzá rukkolát és bébispenótot, öntsd nyakon citromlével, egy kevés FANAN tahinával és pár perc alatt egy kiváló salátát készítettél! Az összetevőket természetesen tetszés szerint variálhatod.
Természetesen bármelyik étel mellé készíthettek sült húst, ha nem vegetáriánus étrendet követtek. 😉
Bízunk benne, hogy a fenti ötletek inspirációként szolgálnak mind a téli időszakban való egészségmegőrzéshez, mind a minőségi FANAN termékek fogyasztásához!
További FANAN hummusz receptek és inspiráló ötletek beszerzéséhez tekintsd meg az alábbi videókat is:
FANAN majonézes padlizsánsaláta x Street Kitchen:
FANAN falafel x Lázár séf: