A FANAN finomságainak egyik legnépszerűbb kísérői a különböző ropogós – vagy kevésbé ropogós – zöldségek, amik egyébként is kulcsfontosságú részét képezik az egészséges étrendeknek. Télen azonban kevesebb friss zöldség érhető el, mint nyáron, ettől függetlenül ezekben a hónapokban is akadnak bizonyos szezonális zöldségek, amiket lehet és érdemes is bátran fogyasztani.
Alábbi cikkünkben olyan, januárban is idényüket élő zöldségekre szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, amelyek amellett, hogy hasznosak a szervezetünk számára, kitűnően illenek is a FANAN termékeihez.
A FANAN hummuszhoz és tahinához választhatunk például karfiolt, kelbimbót, sütőtököt vagy akár kínai kelt. A karfiolból készíthetünk karfiolsteaket, aminek a tetejére vékony rétegben kenhetünk hummuszt és tahinát is.
Egy másik kiváló és könnyen elkészíthető csemege lehet, ha kelbimbót, sütőtököt és lilahagymát egyforma méretűre vágunk, majd roppanósra sütjük, végül pedig elkeverjük egy nagy adag FANAN tahinában. Fűszerek közül használhatunk ehhez a fogáshoz koriandert, kakukkfüvet és rozmaringot is.
A kínai kel iránt rajongók pedig próbálják ki, hogy megfőzik ezt az idehaza is elterjedt káposztafélét, és a leveleket külön-külön megtöltik FANAN padlizsánsalátával, majd feltekerik, hogy csigaformájú ínyencséget kapjanak.
A FANAN termékei az eddigieken túl nagyszerűen passzolnak a sült céklához és az édesköményhez is, de rántott zellert is készíthetünk, amit mártogatós gyanánt FANAN hummusszal vagy tahinával kínálhatunk.
A legfontosabb tehát, hogy figyeljetek arra, hogy télen is megfelelő mennyiségű zöldséget fogyasszatok, hiszen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozáshoz ez elengedhetetlen. Ha pedig a tápláló étkezések megkoronázásához a FANAN remekműveit is segítségül hívnátok, akkor bízunk benne, hogy fenti ötleteinkből sikerül inspirációt merítenetek!